HTML

Totális Futball

ez a blog arról szól, amiről érdemes blogolni, leginkább a fociról a labdarúgásról meg biztosan van több szinionimája is, de most nem jut más az eszembe :/

Utolsó kommentek

  • 1x2: Izrael - Málta Ezzel a találkozóval, kezdődnek az őszi Eb-selejtező. Természetesen Izrael a talál... (2010.09.02. 16:35) EURO 2012 - selejtezők
  • andresini: Nos, itt szeretném elsőként megemlíteni, hogy igenis szeretem a magyar futballt, viszont én meglát... (2010.07.26. 22:24) Végre magyar kapitány
  • færie (törölt): @JESTER: elmondanád, hogy az ilyen "sötét, rövidlátó magyar szurkereknek" milyen ráhatásuk van a m... (2010.07.26. 15:14) Végre magyar kapitány
  • JESTER: Hát barátom az ilyen sötét, rövidlátó magyar futballszurkerek tartunk itt ahol. Koeman minek nekün... (2010.07.26. 13:22) Végre magyar kapitány
  • Utolsó 20

NB 1: 4. forduló

2010.08.22. 15:32 andresini

Az első pár forduló álmoskás mérkőzései után itt volt az ideje, hogy a csapatok elkezdjenek játszani is, és észrevenni, hogy ennek a bajnokságsag bizony tétje is van. Persze nehéz úgy jól játszani, hogy az NB 1 klubjainak legalább felénél edzőváltásra és legalább 20 játékos kicserélődésére került sor. Ebben a fordulóban már elmondhatjuk, hogy a keretek végre kezdenek összeszokni, és a játék is elfogadható, sőt még izgalmas is. Lássuk végre mi történt a 4. fordulóban:

Szokás szerint pénteken kezdődött a forduló egy nagyon érdekes mérkőzéssel. A párosítás alapján inkább egy unalmas, küzdelmes meccset vártunk, és helyette egy harcias, gólgazdagot kaptunk. Ehhez kellett a vendég vezetés, a játékvezető ténykedése, na meg a Hali játékosok durvasága. Az új szerzemény Maric az irányító Bárányossal remekül megérttette magát, a hazai vezetés után pedig elgurult a vendégek gyógyszere, 3 játékos is idő előtt mehetett zuhanyozni, ez pedig megpecsételte a Haladás sorsát. A Pápa sorban rúgdosta a gólokat a végeredmény pedig fölényes hazai siker. (Pápa-Haladás 5-1)

A fordulóban igazi gólszüretre került sor, melyből kevésbé vette ki a részét az első rangadó, viszont izgalomban nem volt hiány. Az eddig elég gyenge produkciót nyújtó vendégek most megmutatták, hogy a csapatért meg kell halni, és lefocizták a hazaiakat az 1. félidőben. Ahogy az lenni szokott, a lendület nem tartott ki, a hazai csapat jobb erőkkel is rendelkezik, így az egyenlítés törvényszerű volt. A döntetlen reálisnak mondható. (Videoton-Ferencváros 1-1)


Mindkét csapatból hiányzik egy egyéniség, aki eldönthetné a meccseket. Ez tavaly megvolt Tököli, ill. Rudnevs személyében, most mindketten máshol kergetik a labdát, így csak abban bízhatnak, hogy erőfocival vagy egy kis szerencsével legyűrik soron következő ellenfelüket. Valami tehát mindkét csapatból hiányzik, ez érezhető volt a szombati meccsen is. Vezetett a Zete, majd a Paks, végül egyik csapatnak sem jó döntetlen született, így a táblázat alján kullognak továbbra is. (Paks-ZTE 2-2)

A hazaiaknak, mint újoncnak két okból is rossz a döntetlen, egyrészt feljutóként minden egyes pont számít, másrészt otthon szinte kötelező a győzelem. Ez a győzelem nem jött össze, sőt szinte lehetőségük sem adódott a hazaiaknak a gólszerzésre, de ez nem gond, mivel a vendégeknek sem. Így mi más is lehetne az eredméyn egy teljesen színtelen szagtalan meccsen mint a gólnélküli döntetlen. (Siófok-Kaposvár 0-0)

Talán a tévéközvetítésnek is köszönhető volt, hogy nagyon jó kis meccs kerekedett ebből a párosításból. Az Újpest csak győzelemre törhet otthon, viszont ez a keret egy komolyabb ellenféllel szemben erre még nem képes, mondjuk a mindig csődközelben táncoló Vasas nem mondható túl komolynak, viszont valljuk be, Dellacassa elég jól összerakta ezt a gárdát. A kapuk percenként veszélyben forogtak, a hazaiak szerencséje, hogy van egy Rajczi-Tisza párosuk, akikre lehet számítani, mindketten gólt is lőttek, viszont a védelem nem vette komolyan a vendég támadásokat, meg is lett az eredménye. 1:2-nél felébredtek a hazaiak, egyenlítettek, de a tízezer meccsel a háta mögött védő Véghen többször nem tudtak kifogni, így maradt a döntetlen, ami igazságosnak is mondható. (Újpest-Vasas 2-2)

Az eddig utolsó helyen álló csapat fogadta a másik újoncot. A hazai győzelem kötelező volt, főleg úgy, hogy Urbányi állása is veszélybe került az eddig mutatott "produkciónak" köszönhetően. Fel is tüzelte a gárdáját, nekirontottak az ellenfelüknek, 7 perc után már 2-0 állt az eredményjelzőn. A folytatásban is potyogtak a gólok, Litsingi duplázott, még egy 11-es is kimaradt. A vendégek semmit sem mutattak, mégis két gólt lőttek, ez a hazaiak védelmét is minősíti. (Kecskemét-Szolnok 4-2)

A kupacsapatok meccseire vasárnap került sor, számukra nem sok sikerrel. A Győr a Dinamo után fáradtan fogadta az MTK-t. Pihenten borítékolható lett volna a siker, így csak leshették, hogy Kanta, a vendégek legjobbja megszerzi a vezetést, melyet sikerült kiegyenlíteni a Rába-partiaknak, de a győzelemhez már nem volt elég erő. Az MTK győzelme esetén vezethette volna a táblázatot (ki hitte volna), így viszont a 4. helyen tanyázik, a hazaiak pedig a középmezőnyben. (Győr-MTK 1-1)

Budapesten a Lokit fogadták. A Honvédnál egy korábbi cikkben sokadrangú idegenlégiósokról beszéltem, a mai nap viszont megint ők hozták a győzelmet a konyhára. Ehhez kellett egy B-csapattal kiálló DVSC, melynek nem volt esélye a győzelemre. Hiába, a kupasorozat most előnyt élvez a bajnoksággal szemben. A Honvéd nem mutatott semmit (megint), de ezzel a sikerrel megközelítette az élmezőnyt. (Honvéd-Debrecen 1-0)

Szólj hozzá!

Címkék: összefoglaló nb 1

A bejegyzés trackback címe:

https://totalisfutball.blog.hu/api/trackback/id/tr662239041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása