HTML

Totális Futball

ez a blog arról szól, amiről érdemes blogolni, leginkább a fociról a labdarúgásról meg biztosan van több szinionimája is, de most nem jut más az eszembe :/

Utolsó kommentek

  • 1x2: Izrael - Málta Ezzel a találkozóval, kezdődnek az őszi Eb-selejtező. Természetesen Izrael a talál... (2010.09.02. 16:35) EURO 2012 - selejtezők
  • andresini: Nos, itt szeretném elsőként megemlíteni, hogy igenis szeretem a magyar futballt, viszont én meglát... (2010.07.26. 22:24) Végre magyar kapitány
  • færie (törölt): @JESTER: elmondanád, hogy az ilyen "sötét, rövidlátó magyar szurkereknek" milyen ráhatásuk van a m... (2010.07.26. 15:14) Végre magyar kapitány
  • JESTER: Hát barátom az ilyen sötét, rövidlátó magyar futballszurkerek tartunk itt ahol. Koeman minek nekün... (2010.07.26. 13:22) Végre magyar kapitány
  • Utolsó 20

EURO 2012 - selejtezők

2010.09.02. 14:54 færie (törölt)

Szeptember 2.-án, azaz ma az Izrael-Málta összecsapással (másodszor is)  kezdetét veszi a jövő év októberéig tartó selejtezősorozat, ahol (többnyire) a 2012-es Ukrán-Lengyel közös rendezésű EB-re való kijutás lesz a csapatok célja.  A nemzeti válogatottakat ezúttal 9 csoportba sorolták, ahonnan a csoportelsők és a legjobb csoportmásodik automatikusan kijutnak a tornára, míg a maradék négy helyért pótselejtezőt játszik a többi második helyezett. Mondanom sem kell, hogy a rendezők automatikusan kvalifikálják magukat, de a címvédő spanyolok nem. Lássuk akkor a csoportokat, tippjeinket és, hogy mire számíthatunk ezen az újabb kalandon!

A-CSOPORT

Ahogy azt az újságírók mondani szokták "pikánsnak ígérkezik" a Németország-Törökország összecsapás, de erre majd csak októberben kerül sor. Várhatóan a Német-Osztrák meccseken sem lesz baráti a hangulat. További érdekesség, hogy újra egy csoportba kerültek a törökökkel a belgák ( az előző kvalifikációan 5 ponttal előzték meg őket Altintopék, igaz ez is kevés volt nekik a második helyhez). Hogy teljes legyen a létszám itt van Kazahsztán és Azerbajdzsán is, akiktől maximum 5-5 pontot várunk a 10 meccsen. A jelenlegi képességekez figyelembe véve sima német -török 1. -2. hely várható.

Belgium–Németország 0-3

Kazahsztán–Törökország 1-2

B-CSOPORT

Keménynek ígérkezik ez a csoport is. Az első kalapból ide sorsolták a vb-ről lemaradó oroszokat, akik legutóbb épp Anglia kárára jutott ki az EB-re, a másodikból vb-nyolcaddöntőt játszó szlovákokat a harmadikból a dél-afrikai tornáról Henry miatt lemaradó íreket. Komoly vízválasztó lehet ez a selejtező Hamšíkéknak, hisz egy-egy nag ytornára kijutni egy kis szerencsével is sikerülhet, folyamatos résztvevőnek lenni viszont sokkal nehezebb feladat. A macedónok és az örmények hazai pályán próbálhatnak meg borsot törni az esélyesek orra alá, míg Andorrának ezúttal is a tisztes helytállás marad.

Szlovákia–Macedónia 2-1

Örményország–Írország 1-2

Andorra–Oroszország 0-4

C-CSOPORT

Olaszországnak a selejtezőkkel nem szokott gondja lenni, a masszív csoport és a gyengélkedések ellenére is meglepő lenne, ha végül nem ők végeznének az első helyen.  Igaz a szerbek a vb-selejtezőkön az olaszokhoz hasonló cipőben járó franciákat végül 1 ponttal megelőzték. Észak-Írország csapata mind otthon, mind idegenben képes lehet pontokat lopni az esélyesektől, de ebből a csoportból sem fognak továbbjutni. A szerbek életét próbálhatják megnehezíteni a szlovének is, ezúttal várhatóan nem sok sikerrel. Az észtek a feöreriek ellen szerezhetnek 6 pontot (hármat már szereztek is augusztus közepén), míg utóbbiak mindössze egy-két elcsípett pontra számíthatnak.

Észtország–Feröer Sz. 2-1 (eredmény)

Szlovénia–Észak-Írország 1-1

Észtország–Olaszország 0-2

Feröer Sz.–Szerbia 0-4

D-CSOPORT

Laurent Blanc csapatának ideális csoport lesz ez a megújulásra, ugyanis amíg a románok próbálhatják megelőzni Boszniát, addig Albánia és Fehéroroszország a majd Luxemburg ellen megszerzett 6 ponthoz próbál meg egymás ellen és esetleg szerencsével a nagyok ellen is hozáttenni néhányat, hogy meglegyen a negyedik hely.

Franciaország–Fehéroroszország 2-1

Románia–Albánia 2-1

Luxemburg–Bosznia-Hercegovina 0-2

E-CSOPORT

Itt játszanak majd aranylábú fiaink is, akiknek ugye San Marino és Moldova ellen a 12 pontot kötelező illene hozni, a finnek már jóval rágósabb falatnak ígérkeznek és talán már a torkán is akadnak Egervári játékosainak és akkor még nem említettük a vb-döntőt játszó, felkészülési meccsen a magyarokat nemrég lehengerlő hollandokat, illetve a vb-ról épp a mi csoportunkból lemaradó svédeket. Nem lesz egyszerű, a továbbjutás sem reális, de bizakodjunk!

Svédország–Magyarország 2-0

Moldova–Finnország  1-2

San Marino–Hollandia 0-6

F-CSOPORT

Lehet, hogy a sors végül rám cáfol, de én úgy gondolom lesznek komoly körbeverések ebben a csoportban. Nincs elitcsapat, a nagy tornákra többék-kevésbé rendszeresen kijutó horvátok és görögök képviselik az első és második kalap csapatait. Karaguniszék ismét megkapták Izraelt és Lettországot, így a csapatok jól ismerik egymást, talán van is miért visszavágniuk egymásnak. Grúzia és Málta nemzeti válogatottjai teszik teljessé a csoportot.

Görögország–Grúzia 2-1

Izrael–Málta 2-0

Lettország–Horvátország 1-2

 G-CSOPORT

A G-től lefelé 5 tagú csoportok következnek. Anglia egy kihagyott Eb után próbál meg visszatérni. Bár a Svájc, Bulgária, Wales hármas viszonylag masszívnak tűnik, nem kellene, hogy gondot okozzon Rooney-éknak a csoportelsőség megszerzése. Bár, ahogy Capello "megújítított" csapatát elnézzük... Svájc jó eséllyel pályázik a második helyre, de a dolgukat (ahogy másét is) megnehezíthetik az otthoni  x-re szinte mindig jó montenegróiak, akik az előző selejtezősorozatban majdnem legyőzték a bolgárokat hazai pályán.

Anglia–Bulgária 2-1

Montenegró–Wales 2-2

H-CSOPORT

Újra egy csoportban a dánok és a portugálok, csak a svédek helyett ezúttal egy valamivel gyengébb északi csapat a norvégok lesznek még velük. A legutóbb a norvégok ellen kétszer is döntetlenező izlandiaktól nem várok sokat,a másik szigetország  Ciprus viszont már a vb-selejtezőkön is képes volt egy-két bravúrra. Kijutni persze nincs esélyesük nekik sem.

Portugália–Ciprus 2-0

Izland–Norvégia 0-0

I-CSOPORT

A címvédő spanyoloknak nem kell majd különösebben megerőltetniük magukat, hisz a csoportjukban a mélyponton levő csehek, vagy a hollandok mögött legutóbb 14 ponttal végző skótok majd tisztes távolságból lemardva küzdenek a pótselejtezőért. A litvánok talán egy jól sikerült hazai meccsen megverhetik az előző két csapat egyikét, ám nem lesznek versenyben a továbbjutásért. Lichtenstein a pofozógép az ötödik csapat ebben a csoportban.

Litvánia–Skócia 1-1

Liechtenstein–Spanyolország 0-5

1 komment

Címkék: selejtező euro 2012

A bejegyzés trackback címe:

https://totalisfutball.blog.hu/api/trackback/id/tr532266432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

1x2 · http://fogadastipp.blog.hu 2010.09.02. 16:35:42

Izrael - Málta

Ezzel a találkozóval, kezdődnek az őszi Eb-selejtező. Természetesen Izrael a találkozó favoritja. De olyan kevés oddsot adnak rá (1,083), hogy ebben a formában megrakni sem érdemes. Azt gondolom megtaláltam a megfelelő tippet, ami jó eséllyel megvalósulhat.
(egyik csapat nem szerez) fogadási ajánlat szerintem megfelelő. Természetesen Máltára gondolok a gólszegénység terén. Utána néztem a csapat statisztikájának, amiből kiderült, hogy a csapat idegenben, nem nagyon érzi a kaput. Az utolsó tíz idegenbeli találkozón csak két alkalommal sikerült gól rúgniuk. Ezt is csak barátságos találkozókon.2008-ban Ausztriában 5-1 és Észtországban 2-1-es mérkőzésen sikerült ez a bravúr. Izrael meg csak rúg egy gól,hazai pályán.

Tipp:Egyik csapat nem szerez gólt odds 1,30
süti beállítások módosítása