HTML

Totális Futball

ez a blog arról szól, amiről érdemes blogolni, leginkább a fociról a labdarúgásról meg biztosan van több szinionimája is, de most nem jut más az eszembe :/

Utolsó kommentek

  • 1x2: Izrael - Málta Ezzel a találkozóval, kezdődnek az őszi Eb-selejtező. Természetesen Izrael a talál... (2010.09.02. 16:35) EURO 2012 - selejtezők
  • andresini: Nos, itt szeretném elsőként megemlíteni, hogy igenis szeretem a magyar futballt, viszont én meglát... (2010.07.26. 22:24) Végre magyar kapitány
  • færie (törölt): @JESTER: elmondanád, hogy az ilyen "sötét, rövidlátó magyar szurkereknek" milyen ráhatásuk van a m... (2010.07.26. 15:14) Végre magyar kapitány
  • JESTER: Hát barátom az ilyen sötét, rövidlátó magyar futballszurkerek tartunk itt ahol. Koeman minek nekün... (2010.07.26. 13:22) Végre magyar kapitány
  • Utolsó 20

EB-selejtezők: Nekünk 8

2010.10.11. 15:42 andresini

A hétvégén bajnoki szünetet tartottak, de csak azért, mert egy nagyon fontos selejtezősorozatra került sor, az EB-selejtezők immár 3. körére. A 4. fordulót majd kedden rendezik, erről is lesz rövid beszámoló, de most emlékezzünk vissza mi is történt pár nappal korábban.

Esélyeket latolgatni, elemezni egyes mérkőzéseket úgy érzem nincs értelme, mivel egyéb internetes oldalon, vagy a sajtóban már megjelentek elemzések. Természetesen egy rövid összefoglalóra van elég keretünk, a (számunkra) legfontosabb mérkőzésről pedig egy hosszabb kitekintőt adunk. Ez pedig nem más, mint a magyar válogatott San Marino elleni meccse.

Az esélyesek többsége azt csinálja, amit kell. Nyeri sorba a meccseit. Így van ez az A-csoportban is, ahol a németek könnyen, 3 góllal verték a nemrég még acélosabb törököket. Ausztria második helye ne legyen meglepő, ugyanis eddig csak a két leggyengébbel találkoztak eddig.

A B-csoportban a szlovákok nagy lehetőséget szalasztottak el, talán a túlzott magabiztosság, amit az eddigi jó eredmények okozhattak megbénította a tudatot és a lábakat, a vége vereség az örményektől. Az írek elleni meccs mindkét csapat számára mértékadó lesz. Az oroszok ugyanis győztek a szigeten, igaz a 3 gólos előny majdnem elfogyott, azonban Macedóniában sen lesz  könnyebb.

A C-csoportban az olaszok és a szerbek égtek, az észtek a mennybe mentek, a szlovének meg elkezdték a felzárkózást. Tulajdonképpen ez az eredmény a taljánoknak jó, hiszen máris 3 pontot vert riválisaira, az észtekkel talán nem kell számolniuk.

Ha valaki a kevés gólokat szereti, az nézze a D-csoport meccseit. A franciák már csoportelsők, megverték a gyenge románokat. Tulajdonképpen ezzel a grupettóval az a baj, hogy a románok már nem jók, a beloruszok, albánok, bosnyákok pedig még nem jók, így ha a franciák viszonylag rosszul is játszanak, még úgy is könnyen kellene venni az akadályokat.

Arany fiaink az E-csoportban vannak, róluk kicsit később, a hollandok játszották a forduló másik meccsét, ahol nehezen, de nyertek Moldovában. Kiderült, hogy nem is olyan könnyű ott győzni.

A horvát, görög, grúz trió hozta a 3 pontot az F-csoportban, ezzel mind a hárman még veretlenek, a mutatott teljesítmény azonban cseppet sem volt meggyőző.

A G-csoportban már csak 5 csapatot találunk, és meglepetésre Montenegrót az élen. Mindhárom meccsét 1-0-ra nyerte, most Svájc volt a szenvedő fél, amely antipatikus játékot mutatott a VB-n, a jelenlegi állás alapján nem látjuk őket a kontinenstornán. Nyertek végre a bulgárok is, Matthäus sikeresen mutatkozott be.

A norvégok, és portugálok is győztek a H-csoportban, nem ismétlődött meg tehát a portugál-dán 2-3, ezzel az északiak vezetnek a csoportban, a portugálok pedig megkezdhetik a felzárkózást már a lúzer Queiroz nélkül.

Az utolsó, I-csoportban a spanyolok már 2 meccs után vezetik a kvintettet. Már most kijelenthetem, hogy ott lesznek az EB-n. A csehek csehül vannak, végre nyertek a skótok ellen, akiknek szintén évek óta nem megy a selejtezőkön.

Most rátérünk végre a számunkra fontos mérkőzésre, a Magyarország-San Marinora. A vendégek esélye a győzelemre minden mérkőzésen a nullához közelít, a döntetlen elérése is csodának számít, a pénteki meccsen is csak az volt a kérdés mennyi góllal nyernek a magyarok. A kilátogató nézők végre élvezhették a játékot, a fiúk nem álltak le végre, mint oly sokszor már megtették, hanem rugdosták sorban a gólokat. Nem is akár mennyit. A vége 8:0, Szalai lőtt egy hatalmasat távolról, ez volt a meccs legszebb megmozdulása. (Az utolsó legalább 8 gólos különbségű győzelmet 1982-ben a vb-n aratta a magyar csapat) Ez a nagyarányú győzelem erőt adhat meg egy kis önbizalmat, a finek elleni meccs viszont nem lesz már ilyen könnyű.

Jó jel lehet a keddi finnek elleni meccs előtt, hogy a játékosok sokat mozogtak, a kissé öreg finnek ellen ez sokat számíthat. Technikailag a magyarok jobbak, igazából a keménység és a hazai pálya előnye áll az északiak mellett. A szerencse viszont semmiképp, emlékezhetünk az 1997-es meccsre. Bizakodó vagyok, egy döntetlenre mindenképp jó ez a csapat, de a győzelem is összejöhet, igaz azért nagyon meg kell majd küzdeni.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://totalisfutball.blog.hu/api/trackback/id/tr512363095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása