HTML

Totális Futball

ez a blog arról szól, amiről érdemes blogolni, leginkább a fociról a labdarúgásról meg biztosan van több szinionimája is, de most nem jut más az eszembe :/

Utolsó kommentek

  • 1x2: Izrael - Málta Ezzel a találkozóval, kezdődnek az őszi Eb-selejtező. Természetesen Izrael a talál... (2010.09.02. 16:35) EURO 2012 - selejtezők
  • andresini: Nos, itt szeretném elsőként megemlíteni, hogy igenis szeretem a magyar futballt, viszont én meglát... (2010.07.26. 22:24) Végre magyar kapitány
  • færie (törölt): @JESTER: elmondanád, hogy az ilyen "sötét, rövidlátó magyar szurkereknek" milyen ráhatásuk van a m... (2010.07.26. 15:14) Végre magyar kapitány
  • JESTER: Hát barátom az ilyen sötét, rövidlátó magyar futballszurkerek tartunk itt ahol. Koeman minek nekün... (2010.07.26. 13:22) Végre magyar kapitány
  • Utolsó 20

Bundesliga 1. forduló

2010.08.23. 23:35 andresini

A német bajnokságba a szezon előtt több sztárjátékos is érkezett. Az ő játékukra is kíváncsi volt a közvélemény és a szurkolók is az első pillanatoktól kezdve kiemelkedő teljesítményt várnak tőlük. Na meg azt, hogy a bajnokság végén mindig a németek nyernek, bocsánat, mindig a Bayern nyer. Szóval elkezdődött a Bundesliga.

Az utóbbi két kiírás bajnoka csapott össze pénteken a nyitómeccsen. Az irammal nem volt gond, rengeteg helyzetet dolgoztak ki a csapatok, a vb-gólkirály Müller ott folytatta, ahol a tornát abbahagyta, góllal. A Farkasok azonban nem akartak megbékélni az eredménnyel, Dzeko gólt fejelt és kihagyott vagy 5 nagy helyzetet. A Bayern akármilyen teljesítményt nyújt, mindig összejön nekik a gól, most ezért sokat is tettek, a ráadás perceiben Schweini egy méterről bepasszolta, így a Wolfsburg a szokásos eredményt hozta az Allianz arénában. (Bayern-Wolfsburg 2-1)

A Hoffenheim nagyon gyatrán kezdte a meccset a Werder ellen. 0-1 után azonban azt csinálták amihez a legjobban értenek. Labdaszerzés a saját térfelen, majd gyors labdakihozatal, befejezés. Ez ellen nem volt ellenszere a Brémának, sorra kapták a gólokat, a negyedik találat egy nagyon szép szabadrúgásból esett. A Hoff támadósora Ba-val, Ibiseviccel, Mlapával párját ritkítja a Bundesligában. A Werder pedig nem találta meg önmaga játékát, a folytatás csak jobb lehet. (Hoffenheim-Bremen 4-1)

A Borussia hazai pályán minden ellenfelére veszélyt jelent, egy olyan meccsen, ahol az ellenfél a kiesésre esélyes Nürnberg, ott csak a győzelem az elfogadható. Mégis a vendégek szereztek vezetést, a hazaiak egyenlítettek, több nem történt. Ja meg annyi, hogy Idrissou bombaformában van. (Mönchengladbach-Nürnberg 1-1)

A Lautern újonc létére bajnok lett. Ez 1998-ban történt, azóta megtudta milyen a csőd, milyen a kiesés, most megtudták milyen a feljutás is. Jól is erősítettek, kiesési gondjai nem lesznek. Az első lépést meg is tették, a tavaly is pocsékul játszó Kölnt verték el idegenben, igaz ehhez kellett egy 2. perces piros lap a hazaiaknál. A gólszerzőket érdemes megemlíteni: Novakovic, Lakic, Lakic, Ilicevic. A balkán vonal erősen érzékelhető. (Köln-Kaiserslautern 1-3)

A másik újonc lemásolta a Lauternt. A 78. percig tulajdonképpen nem történt semmi, akkor aztán beindult a gólgyártás. A Freiburg megszerezte a vezetést, ekkor úgy tűnt meglesz a hazai siker, ám ekkor a 100. szülinapját ezéven ünneplő kultikus St. Pauli 10 perc alatt hármat vágott, ezzel megörvendeztethették szurkolóikat. (Freiburg-St.Pauli 1-3)

Minden épkézláb ember elhagyta a Hannovert, nem is maradt más cél, mint a bentmaradás kiharcolása. A Frankfurt igazi középcsapat, egyéniségek nélkül. A hazaiak és a vendégek is hasonló felfogásban és játékstílusban léptek pályára, ez a Hannovernek kedvezett, Ya-Konan vezetésével megnyerték a meccset. Egyéb említésre méltó esemény nem történt.  (Hannover-Frankfurt 2-1)

Újabb rangadó következett a fordulóban. (tulajdonképpen minden fordulóban legalább két rangadót rendeznek) Az egyik oldalon az exrealos Van Nistelrooy, a másik oldalon az exmadridi ikon Raúl, mindekettőtől nagyon sokat vártak és várnak. A lépés a kikötővárosi csatárnak jött ki, két gólt rámolt be közvetlen közelről, na meg lőtt öt ziccert az égbe. Raúl még nem tudott belerázódni a német fociba, tőle nem várhatunk csodákat, na meg a védelemtől sem, Magath eladta a jól működő hátvédsort, talán azért, hogy kicsit megnehezítse a saját dolgát a bajnoki versenyfutásban. (Westermann épp az aktuális ellenfélhez igazolt) Az új védelem nem is tudta tartani a holland csatárt, az ő két góljára csak egy válasz jött, így most nem Magath ette meg a hamburgert, hanem a hamburger ette meg Magathot. (Hamburg-Schalke 2-1)

Vasárnap két mérkőzést rendeztek. Két középcsapat csapott össze Mainzban, Szalai szerepet is kapott, lőtt is egy kapufát, de nem ő volt a főszereplő. (mondjuk ez nem is csoda) A Stuttgart még nem tudta kiheverni Hleb, Khedira és Lenmann távozását, támadásaik elhaltak a tizenhatos előterében, a kapura tartó lővéseket pedig a remek napot kifogó Wetklo hárította. A hazaiak hozták a kötelezőt. (Mainz-Stuttgart 2-0)

A zárómérkőzés igazi rangadó volt a javából. A BL helyekre ácsingózó Dortmund fogadta a tavaly sokáig vezető, majd elfáradó Leverkusent. Most mindkét csapat erősebb, mint tavaly volt, egy ilyen fontos mérkőzés megnyerése nagy lökést adhat a továbbiakban. Így is kezdett mindkét fél. Igazából a Dortmund nem találta a ritmust, az akarat megvolt, de a 16-osig nehezen jutottak el, a vendégek a kontrákra rendeződtek be. Az első negyedóra végén kezdődött az igazi tűzijáték. Egy kontra végén született az első gól, egy percre rá a hazaiak egyenlítettek (volna), ha a játékvezető megadja Kehl szabályos gólját, majd a szabadrúgás után azonnal büntetett Renato Augusto. 0-2 után már nem volt esélye a hazaiaknak, ez is maradt a végeredmény. A vendégeknél pályára lépett Alibifoci Ballack, aki ugyanott folytatta, ahol Londonban abbahagyta. (Dortmund-Leverkusen 0-2)

Szólj hozzá!

Címkék: bundesliga 1 forduló

A bejegyzés trackback címe:

https://totalisfutball.blog.hu/api/trackback/id/tr12242633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása