HTML

Totális Futball

ez a blog arról szól, amiről érdemes blogolni, leginkább a fociról a labdarúgásról meg biztosan van több szinionimája is, de most nem jut más az eszembe :/

Utolsó kommentek

  • 1x2: Izrael - Málta Ezzel a találkozóval, kezdődnek az őszi Eb-selejtező. Természetesen Izrael a talál... (2010.09.02. 16:35) EURO 2012 - selejtezők
  • andresini: Nos, itt szeretném elsőként megemlíteni, hogy igenis szeretem a magyar futballt, viszont én meglát... (2010.07.26. 22:24) Végre magyar kapitány
  • færie (törölt): @JESTER: elmondanád, hogy az ilyen "sötét, rövidlátó magyar szurkereknek" milyen ráhatásuk van a m... (2010.07.26. 15:14) Végre magyar kapitány
  • JESTER: Hát barátom az ilyen sötét, rövidlátó magyar futballszurkerek tartunk itt ahol. Koeman minek nekün... (2010.07.26. 13:22) Végre magyar kapitány
  • Utolsó 20

Bundesliga: 3. és 4. forduló

2010.09.21. 18:42 andresini

A 3. fordulóban az volt a kérdés, a Wolfsburg, Schalke, Stuttgart trió elindul-e végre felfelé a tabellán, illetve folytatja-e jó sorozatát a Hoff és a Mainz. Nos a válaszok: nem, nem, nem, igen, igen. Nos, akkor kezdjük, a tovább után a 4. fordulóval is foglalkozunk.

A pénteki nyitónapon a falusi csapat kicsit sem falusi méretű stadionjában intézte el a királykékeket, akiknél ez a királyi jelző finoman fogalmazva sem helytálló az utóbbi időben. Magath valamit nagyon elszúrt, a Hoff ellen sem volt semmi esélyük. Raúl csak keresi önMagath, Huntelaar pedig épp csak kezd bemelegedni a milanói kispadozás után. (Hoffenheim-Schalke 2:0)

A Dortmund otthon már kikapott egyszer, ez most nem történhet meg másodjára is, össze is kapták magukat a fiúk (ismét csak Hajnal nélkül), Kagawa nemcsak remekül osztogat, hanem gólt is lőtt, a Wolfsburg pedig harmadjára is nullázott (pontban). (Dortmund-Wolfsburg 2:0)

A Hamburg jól kezdett, rangadót is nyert, most a gyengécske Nürnberget fogadta, de ahogy az lenni szokott, a kiscsapatok ellen nem megy a játék Jarolíméknak, a döntetlen csalódás. (Hamburg-Nürnberg 1:1)

A Gladbach leiskolázta a Leverkusent az előző körben, most hazai pályán ismét meg volt rá a lehetőség a Frankfurt ellen. Úgy tűnik viszont, hogy ellőtték puskaporukat a hazaiak, vagy megártott valamilyen gyógyszer, mert az álmoskás játék bizony csúfos kudarcot hozott, a Frankfurtot pedig nem lehet kiszámítani. Jó tanács, aki teheti, ne fogadjon a meccseikre. (Mönchengladbach-Frankfurt 0:4)

Három hazai siker született még a fordulóban: A Mainz ismét nyert, ezúttal a Lauternt verte úgy, hogy félidőben még vesztésre állt (Mainz-Kasierslautern 2:1), a Freiburg a Fekete Erdőben fekete levest kínált a Sváboknak (Freiburg-Stuttgart 2:1), a Köln pedig legyűrte a szimpatikus kiscsapat vagyok, de még győzni nem tanultam meg hamburgiakat (Köln-St. Pauli 1:0). A nagyon sokszoros bajnok Bayern megmutathatta volna otthon, ki az úr a háznál, és a Bundesligában, a Brémaiak viszont nem kértek ebből, győzni nem tudtak, viszont egy pontra jók voltak, ami nagy szó az Allianz Arenában. (Bayern- Bremen 0:0)

A 4. fordulóban szép számmal születtek nem várt eredmények. Több csapat nyakán is szorul most már a hurok (vagy az edző nyakán?), ezért elkezdték végre a felzárkózást, negatívum, hogy 8 klub sem lőtt gólt. Lássuk:

Néhány sorral feljebb adtam egy jó tanácsot a tippelőknek, remélem megfogadják, ugyanis nem tudok mit kezdeni ezzel az eredménnyel: (Frankfurt-Freiburg 0:1) A vendégeknél szívós kis csapat jött össze, 4 meccs, 9 pont. A hazaiak pedig nem tudják átmenteni jó formájukat egyik mérkőzésről a másikra.

A dupla nullás meccsekről nem sokat lehet mit mondani, néha azonban van kivétel, ha olyan csapatról van szó, mint a Bayern, vagy a Leverkusen. A bajorok abban a cipőben járnak, mint sok más nagycsapat, egyszerűen képtelen nyerni, most is ez történt, viszont hozzá kell tenni, hogy semmit, kiemelem: SEMMIT nem tettek a győzelemért, a Köln pedig köszönte szépen; a Leverkusen ismét csak küzdött, és szépen elfoglalta a középmezőnyt a müncheniekkel. (Bayern-Köln 0:0, Leverkusen-Nürnberg 0:0)

A Werder Münchenből egy pontot elhozott, most a bajnoki táblázat elején álló Mainz ellen papíron be kellett volna gyűjtenie a hármat. Hogy erre nem került sor, az köszönhető annak, hogy ahogy a Hoffenheim ellen, most is csak szenvedett a csapat, a vendégek pedig nagy meglepetésre 4-ből 4-et hoztak eddig, ezzel vezetik a bajnokságot. (Bremen-Mainz 0:2)

A Lautern otthon mindig veszélyes, a Hoffenheim pedig már gálázott egyszer Brémában. AZ újoncnak minden egyes pontra szüksége van, bár a mutatott produkció alapján egyáltalán nem lesznek kiesési gondjai. A végig izgalmas meccsen végülis talán a vendégek örülhetnek jobban, hiszen a Bayern is megégett már itt. Ami a mérkőzés érdekessége volt, az Sigurdsson gólja, ugyanis épp szabadrúgáshoz készült a Hoff, amikor beállt az izlandi, és ha már ott van, be is lőtte. (Kaiserslautern-Hoffenheim 2:2)

Most jönnek azok a klubok, akik eddig nagy csalódást okoztak. A Stuttgart, Wolfsburg, Schalke triónak a dobogós helyekért kellene harcolnia, erre a táblázat végén kullognak. Most javíthattak a helyzeten, mindhrman otthon játszottak, a Stuttgart kivégezte a Gladbachot, (Stuttgart-Mönchengladbach 7:0), a Farkasok is nyertek (Wolfsburg-Hannover 2:0), a Schalke pedig ismét kikapott (Schalke-Dortmund 1:3). Már a bajnokság kezdete előtt nagy hibának tartottam Magathtól, hogy eladta a komplett védelmét, hiába van ott egy jó kis csatárduó, a védelem hibáit nem tudják korrigálni góljaikkal. Náluk azonban az a baj, hogy még a gólok is elmaradnak, ha a helyzet nem változik, Magath mehet, amerre lát, a 04 pedig harcolhat a középmezőnyben. Nem szabad elmenni a Dortmund produkciója mellett sem.Az irányító Kagawa talán a legjobb ázsiai játékos Európában, 3 gólt lőve intézte el szinte maga a 04-e.

Szólj hozzá!

Címkék: bundesliga összefoglaló 3 4 forduló

A bejegyzés trackback címe:

https://totalisfutball.blog.hu/api/trackback/id/tr602313125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása