HTML

Totális Futball

ez a blog arról szól, amiről érdemes blogolni, leginkább a fociról a labdarúgásról meg biztosan van több szinionimája is, de most nem jut más az eszembe :/

Utolsó kommentek

  • 1x2: Izrael - Málta Ezzel a találkozóval, kezdődnek az őszi Eb-selejtező. Természetesen Izrael a talál... (2010.09.02. 16:35) EURO 2012 - selejtezők
  • andresini: Nos, itt szeretném elsőként megemlíteni, hogy igenis szeretem a magyar futballt, viszont én meglát... (2010.07.26. 22:24) Végre magyar kapitány
  • færie (törölt): @JESTER: elmondanád, hogy az ilyen "sötét, rövidlátó magyar szurkereknek" milyen ráhatásuk van a m... (2010.07.26. 15:14) Végre magyar kapitány
  • JESTER: Hát barátom az ilyen sötét, rövidlátó magyar futballszurkerek tartunk itt ahol. Koeman minek nekün... (2010.07.26. 13:22) Végre magyar kapitány
  • Utolsó 20

Serie A. 2. és 3. forduló

2010.09.22. 14:28 andresini

Az olasz bajnokság 2. fordulójában igazi gólfesztivált rendeztek a csapatok, csak ketten nem lőttek gólt, két mérkőzésen pedig 6 találat is született. Lássuk a részleteket a 3. fordulóval együtt:

A fordulók meccseire általában szombaton este és vasárnap délután kerül sor. A szombati napon, hogy ne maradjunk izgalmak nélkül három nagy is pályára lépett. Közülük az Internek volt a könnyebb dolga a minden éven kiárusító udineiek ellen, a győzelem nem is maradt el (Inter-Udinese 2:1), a másik milánói csapat, az AC idegenben próbálta legyűrni az újoncot, a Cesena már Rómában is megnehezítette az AS dolgát, de nem lehetett tudni mire megy a már most legendásnak mondható Ibra, Robinho, Ronaldinho, Pato négyessel szemben. A A Cesena semmi mást nem csinált, csak játszott, és nyert, ellenben a Milan csak erőlködött, elől impotensek voltak. (Cesena-Milan 2:0). Ez a csúfos vereség semmi ahhoz képest, amit a Roma kapott Cagliariban. A hazaiak kitömték az AS-t, a hazaiak akkor lőttek gólt amikor akartak, a vége (Cagliari-Roma 5:1). Burdisso kiállítása nem lehet mentség erre a vereségre.

Vasárnap a Brescia, Lecce, Catania, Lazio négyes otthon tartotta a pontokat, a nagy reményekkel szerződtetett Hernanes gólt is lőtt a Bolognának, (Lazio-Bologna 3:1, Brescia-Palermo 3:2, Catania-Parma 2:1, Lecce-Fiorentina 1:0), a Fiorentina és a Palermo meg továbbra sem találja az utat a győzelemhez.

Három meglepetés is született, a Genoa hazai veresége tényleg az, a BL-be vágyó csapat nem engedhet meg magának ilyeneket, a Juve Samp elleni X-én viszont már nem lepődünk meg. A Napoli sem bírt a Barival, ami a hazai szurkolók rossz kedvét elvehette, az talán a sok gól, amit láthattak. (Juventus-Sampdoria 3:3, Napoli-Bari 2:2, Genoa-Chievo 1:3)

A 3. körben elapadtak a gólcsapok, igazi tipikus olasz fordulót láthattunk, kevés góllal, sok küzdelemmel.

Láthattuk azt is, hogy a nevek nem számítanak, csak a tudás és a forma, a Milannál ez jelenleg hanyatlik, a gólt még az edzésen is lesre futó Pippo szerezte,a Catania végig partner volt, a hazaiaknál pedig el kellene gondolkodni azon, mikor dobják már ki a régi motorosokat. (Milan-Catania 1:1). A Fiorentinának nem és nem megy. Mihajlovics stílusa valahogy nem fekszik a liláknak, a 3 forduló utáni egy pont kevés tőlük. (Fiorentina-Lazio 1:2).

A Bari és a Cagliari is veretlen maradt, ugyanis egymás ellen játszottak gól nélküli döntetlent (Bari-Cagliari 0:0), A Chievo a bravúros előző fordulóbeli sikerét nem tudta megismételni, (Chievo-Brescia 0:1) a Parma-Genoa 1:1 is szürke volt.

Az Inter Szicílián vendégeskedett, ahova nem nyerni járnak a csapatok, most ez mégis összejött nekik, Eto´o kettőt is lőtt, Benitez meg megmutatta, hogyan lehet szinte nulla játékkal is hozni a 3 pontokat (Palermo-Inter 1:2). Az Udinese fogta és lefeküdt a Juvének, az a baj, hogy nem szokatlan tőlük az ilyen csúfos hazai kudarc sem. Az már meglepőbb, hogy a Juventus kezd életre kelni, de ilyen kerettel minimum a dobogó lehet csak cél. (Udinese-Juventus 0:4) A Roma megint nem nyert, köszönhetően Di Vaio 90. percben lőtt góljának (Roma-Bologna 2:2), a Sampdoria egy fordulatos meccsen kapott ki a Napolitól (1:2). A semleges szurkolók általában a gyengébb, a kisebb csapatoknak szurkolnak. Most Itáliában is megtaláltuk a magunk kis csapatát, a Cesenát. Lehet, hogy kiesik év végén, de amit eddig csinálnak, az dícséretre méltó, vezetik a bajnokságot, gólt sem kaptak, legyőzték a Milant is, a játékuk pedig élvezhető. Nem volt akadály a másik újonc Lecce sem. (Cesena-Lecce 1:0)

Szólj hozzá!

Címkék: összefoglaló serie a 2 3 forduló

A bejegyzés trackback címe:

https://totalisfutball.blog.hu/api/trackback/id/tr562315241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása