HTML

Totális Futball

ez a blog arról szól, amiről érdemes blogolni, leginkább a fociról a labdarúgásról meg biztosan van több szinionimája is, de most nem jut más az eszembe :/

Utolsó kommentek

  • 1x2: Izrael - Málta Ezzel a találkozóval, kezdődnek az őszi Eb-selejtező. Természetesen Izrael a talál... (2010.09.02. 16:35) EURO 2012 - selejtezők
  • andresini: Nos, itt szeretném elsőként megemlíteni, hogy igenis szeretem a magyar futballt, viszont én meglát... (2010.07.26. 22:24) Végre magyar kapitány
  • færie (törölt): @JESTER: elmondanád, hogy az ilyen "sötét, rövidlátó magyar szurkereknek" milyen ráhatásuk van a m... (2010.07.26. 15:14) Végre magyar kapitány
  • JESTER: Hát barátom az ilyen sötét, rövidlátó magyar futballszurkerek tartunk itt ahol. Koeman minek nekün... (2010.07.26. 13:22) Végre magyar kapitány
  • Utolsó 20

Felkészülni, vigyázz...kész?

2010.07.28. 23:37 mgeri88

A világbajnokság befejeztével elkezdődhetett a felkészülés a következő szezonra, barátságos mérkőzések „tömkelegét” játsszák az európai csapatok. Vajon levonhatunk-e bármilyen következtetéseket ezen mérkőzések eredményeiből az augusztus-szeptemberben rajtoló bajnokságokat illetően? Semmi esetre sem, hisz a mundialon szereplő csapatok hősei (vagy éppen anti-hősei) még jól megérdemelt szabadságukat töltik, ezzel pedig arra nyílik lehetősége az edzőknek, hogy az eddig nélkülözött illetve ritkábban játszatott fiatalokat, valamint a friss igazolásokat is kipróbálják. Érdemes tehát figyelni ezeket a mérkőzéseket is, hisz egy-egy jó teljesítmény esetén új arcokkal is találkozhatunk kedvenc csapatunk cserepadján, esetleg kezdőjében. A következő napokban az elmúlt bő két hét felkészülési mérkőzéseiből emelnék ki néhány érdekesebbet valamint a magyar vonatkozásokról is írok pár sort.

 

Kezdjük is az angolokkal, hisz az élcsapatok közül mindegyik játszott már legalább két meccset. A bajnok Chelsea eddig 2 mérkőzést vívott. Az elsőt a gyengécske Crystal vendégeként, amit Essien góljával nyertek 1-0-ra. A másikat az "C" csapattal (Mikelt és Essient leszámítva) kiálló londoniak 3-1-re veszítették el Amsterdamban az Ajax vendégeként, köszönhetően Bruma csatárokat is megszégyenítő fejes-öngóljának valamint Turnbull kapus hatalmas hibájának. Már most meg merem kockáztatni, hogy e két embert nem látjuk jövőre a nagycsapatban. Kíváncsian várom a szuperkupa döntőt, hisz ott (remélem) láthatjuk a csapat igazi erejét. Őszintén bevallom, nem szeretem a Chelsea-t, de valami azt súgja, hogy idén is behúzzák a bajnoki címet, de legalábbis végig harcban lesznek érte.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az ezüstérmes United épp Észak-Amerikában népszerűsíti a soccert, kezdésképp a Celticcel csaptak össze Torontoban. Ezen a meccsen debütált a Fulhamtől érkező Smailing, aki a második félidőben össze is hozott az ellenfélnek egy 11-est, amiből Samaras 1-1re egalizált. A találkozót végül 3-1re nyerte a Manchester (Rooney nélkül), a meccs embere Berbatov lett. A meccsen a fiatal Caverley szerezte a harmadik manchesteri gólt, aki a félidőben Giggset váltotta a pályán. Az ijú a következő, Philadelphia elleni meccsen már a kezdőben kapott helyet Sir Alex Ferguson csapatában, amit 1-0ra nyertek az angolok. Az észak-amerikai turné eddigi egyetlen vereségét a Kansas City Wizards otthonában szenvedték el a vörös ördögök. A 40. perctől emberhátrányban játszó amerikaiak még a szünet előtt beállították a végeredményt, igaz ehhez kellett a bíró hibája, aki a keresztlécről a gólvonalra pattanó labdát bent látta és gólt ítélt (egyébként személy szerint videobíró párti vagyok). A meccsen kezdő volt a sérüléséből felépülő Nani, akinek emiatt(?) a "súlyos" vállbaj miatt kellett kihagynia a világbajnokságot.

A ManU esetében is azt tudom mondani, hogy várjuk meg a szuperkupát (augusztus 8.), amit a csapat el fog veszíteni (bocs Faerie). Rooney nem fogja tudni visszanyerni tavalyi formáját, ami a bajnokság elején is rá fogja nyomni a bélyegét a csapat támadójátékára.

 

Az eddigi legkiegyensúlyozottabb teljesítményt az Arsenal nyújtotta az angol top4 közül. Háromból hármat nyertek, 11-0-s gólaránnyal. Igaz, az ellenfelek sem voltak a legacélosabbak (sorrendben: Barnet, Sturm Graz, Neusiedl). Edzőmeccseknek megfeleltek. Bemutatkozott többek között a Bordauxból érkező Chamakh (gólt is lőtt a Neusiedl ellen), valamint Wenger több fiatal játékosnak is esélyt adott, hogy bizonyítsanak. Nem tartott a csapattal többek között Fabregas és van Persie, akik szabadságukat töltik. Az Arsenalnak soha nem volt problémája a gólszerzéssel, az utóbbbi néhány évben azonban nem tudtak beleszólni a bajnokság első két helyezettjének csatájába. Véleményem szerint ez idén változni fog (talán pont Chamakh lehet az új Henry).

 

A Liverpool új edzővel vág neki a szezonnak. A tavalyi év menedzserének választott Roy Hodgson a Fulhamtől érkezett az Anfield Roadra. A Grasshoppers elleni első felkészülési mérkőzés (0-0 lett a vége) magyar szempontból is fontos, hisz a többségében a fiatalokat játszató szakember a második félidőben lehetőséget adott a tavalyi U20-as vb magyar hősének, Gulácsi Péternek is. A végeredményből is láthatjuk, hogy a kapus tökéletesen végezte a dolgát. A második mérkőzésre a Kaiserslautern otthonában került sor, ahol a hazaiak lefutballozták a Pool-t (1-0). Ezen a mérkőzésen nem játszott Gulácsi, végig Cavalieri védett. Igaz a „sztárok” közül nem lépett pályára senki, ezért nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni a játék képéről (támadójáték-0). Csupán annyit, hogy az alapembereknek egyelőre nincs mitől félniük, biztos a helyük a csapatban.

 

 

  

Két gárda szereplését említeném még meg, akik szerintem eséllyel pályázhatnak a PL első négy helyének valamelyikére. Az egyik a ManCity, akikhez már tavaly is nagy (utólag kiderült, hogy hiú) reményeket fűztem, az első 3-ba tippeltem őket még a szezon elején. A másik a Tottenham.

Ez a két csapat is a tengerentúlra utazott, hogy felkészüljenek az augusztus 14-én induló nagy sorozatra, a New Yorkban megrendezett Challenge Cup nevű tornára mindkét gárdát meghívták.

 

A City várható kezdőcsapatát már közölte Faerie, ahoz képest csupán Jo és Bellamy volt a pályán a középkezdésnél a portugál Sporting elleni meccsen. Ehhez képest talán mégis jobban jártak volna egy hasonlóan támadó szellemű kezdő tizeneggyel, ugyanis a mutatott játékukban (1-2 megmozdulást leszámítva) nem volt benne a gól, 2-0ra kikaptak Mancini fiai. A következő mérkőzésen a hazai New York Red Bulls tört borsot az esélyesebbnek tartott angol ellenfél orra alá. A Thierry Henryval felálló amcsik 2-1re verték a Cityt. Az eddig látott játék alapján nem várhatnánk sokat a Citytől, viszont ne feledkezzünk el arról, hogy nem játszottak a friss igazolások és a legtöbb alapember sem. Ha Roberto Mancininek sikerül összeszokatni ezt a rengeteg jó játékost – szerintem sikerülni fog neki – akkor semmi akadálya nem lesz annak, hogy versenyben legyenek a dobogóért a Chelsea-ManU-Arsenal hármassal.

A Tottenham ebben a hónapban eddig 3 meccset játszott az amerikai kontinensen, előtte egyet a Bournemouth otthonában. Eddig veretlenül állnak, pedig sok kulcsjátékos nem utazott a csapattal. Közülük ott van viszont Keane, Modric, Kranjcar vagy épp Corluka, ők rendszeresen játszanak, ami annak tudható be, hogy sem a horvát, sem az ír válogatott nem volt ott a vb-n (az utóbbi sztorija megérne egy külön bejegyzést…). A mérkőzések közül említésre méltó a New York elleni 2-1re megnyert találkozó, ahol a hazaiak vezető találatát a Nagy Almában debütáló Henry rúgta, akit az elvesztett mérkőzés ellenére is hősként ünnepeltek a sajtóban.

 

A végén pedig álljon hát tippem a PL 2010/11-es szezon-végi tabellájának felső részéről:

1.Chelsea

2.Arsenal

3.ManCity

4.ManU

 

lehet vitatkozni:)

 

Hajrá MUNKÁS!!!

Szólj hozzá!

Címkék: chelsea liverpool manchester united tottenham arsenal manchester city felkészülési mérkőzések

A bejegyzés trackback címe:

https://totalisfutball.blog.hu/api/trackback/id/tr622183736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása