HTML

Totális Futball

ez a blog arról szól, amiről érdemes blogolni, leginkább a fociról a labdarúgásról meg biztosan van több szinionimája is, de most nem jut más az eszembe :/

Utolsó kommentek

  • 1x2: Izrael - Málta Ezzel a találkozóval, kezdődnek az őszi Eb-selejtező. Természetesen Izrael a talál... (2010.09.02. 16:35) EURO 2012 - selejtezők
  • andresini: Nos, itt szeretném elsőként megemlíteni, hogy igenis szeretem a magyar futballt, viszont én meglát... (2010.07.26. 22:24) Végre magyar kapitány
  • færie (törölt): @JESTER: elmondanád, hogy az ilyen "sötét, rövidlátó magyar szurkereknek" milyen ráhatásuk van a m... (2010.07.26. 15:14) Végre magyar kapitány
  • JESTER: Hát barátom az ilyen sötét, rövidlátó magyar futballszurkerek tartunk itt ahol. Koeman minek nekün... (2010.07.26. 13:22) Végre magyar kapitány
  • Utolsó 20

Bajnokok Ligája: 2 kör után

2010.09.30. 19:16 andresini

Ami ezen a blogon még nem került említésre, az a Bajnokok Ligája sorozat. A selejtezők során a magyar bajnok szereplését megemlítettük, de az elitmezőnyről eddig még nem esett szó. Ezen változtatva, és kicsit megkésve, két kör utáni rövid beszámoló következik.

A mezőnyben a jól megszokott elit bajnokságok csapatain kívül megtalálhatunk olyan klubokat, amelyek pontszerzése is meglepetésszámba menne, mint a Zsolnáé, vagy a Hapoelé, azonban nem szabad elfeledkezni, hogy ma már egyik csapat sem vállaja el a pofozógép szerepét, így ezek ellen is küzdeni kell. Soha nem szerepelt BL-ben a Tottenham sem, amelyik az A-csoportban kapott helyet. Kezdjük is ezzel a csoporttal.

Az A kvartettet a tavalyi győztes Inter vezeti, amely először Eschedében küzdött egy nagyot, majd nagyon elverte a Brémát. Ilyen szépen még nem láttam játszani az Intert, ami fontosabb, hogy nagyon eredményesek is. A Tottenham szintén X-elt, majd jött a kötelezőnek mondható hazai győzelem a Twente ellen. E két csapat továbbjutása szinte borítékolható. Hogy miért? A Bremen semmit nem mutatott, olyan védelemmel, ahol Silvestre is szóhoz jut meg nem sok jóhoz vezethet. Láttuk ezt szerdán az Inter ellen. Talán Frings hiánya érezhető meg a támadásoknál, egyszerűen nincs ki labdákat osztogatni. A Twente jött, látott, kiesett. Na jó még csak két fordulón vagyunk túl, de igazából csak otthon veszélyes a gárda, hét ponttal meg nem lehet továbblépni.

1 Internazionale 2 1 1 0 6-2 4
2 Tottenham 2 1 1 0 6-3 4
3 Twente 2 0 1 1 3-6 1
4 Bremen 2 0 1 1 2-6 1

 

A B-csoportban három közel egyforma erejű klubot és egy outsidert találunk. Viszont pontosan ebben a négyesben vannak az év legrosszabb formájában lévő elitklubjai. A BL természetesen nem a bajnokság, de itt is látszanak a jelei, hogy valami nincs rendben egyeseknél. A Lyon igazi csoportkör specialista, két győzelem már zsebben, Bastos már három gólos, mi kell még. A Schalke jelenleg a második, talán már felocsúdnak végre Csipkerózsika álmukból, elvégre is már javában tart a szezon. A Benfica elleni 2:0 jó útra terelheti a csapatot. A már említett Benfica a rém gyenge portugál bajnokságban is csak szenved, a BL-ben szintén. Pedig jó a keret, sajnos ők is a német klub cipőjében járnak. De semmi nincs veszve. Nem úgy mint a Hapoelnek. 2 meccs, 2 vereség. Ők még nem nőttek fel ehhez a mezőnyhöz, plusz pont, hogy a kapus Enyeama lőtt gólt .

1 Lyon 2 2 0 0 4-1 6
2 Schalke 2 1 0 1 2-1 3
3 Benfica 2 1 0 1 2-2 3
4 Hapoel Tel-Aviv 2 0 0 2 1-5 0

A C-csoportban ott van a mindig végső sikerre esélyes Manchester Utd. Hogy most is esélyes-e, azt kétlem, viszont a csoportkört könnyen veheti, annak köszönhetően, hogy legyőzte a Valenciát Hernandez góljával. Szerencséjükre ez a csoport elég gyenge, a máősodik helyen álló Rangers például csak bekkel, szökőévkor azért betalál, így van jelenleg 4 pontjuk, mint a Junájtidnek. A Valencia megalázta a Bursasport az első körben, ez most nem ment otthon az angolok ellen, a továbblépés egyértelműen a két Rangers elleni meccsen fog eldőlni. A török bajnok halovány. Otthon súlyos vereség, most kicsivel jobb játék. Újonc létükre talán még nem tudták mennyire másak ezek a meccsek, a javulás borítékolható. Jelenleg azonban ennyire képesek.

1 Manchester Utd. 2 1 1 0 1-0 4
2 Rangers 2 1 1 0 1-0 4
3 Valencia 2 1 0 1 4-1 3
4 Bursaspor 2 0 0 2 0-5 0

A világ talán legjobb csapata viszonylag könnyű triót kapott. Papíron. A Barcelona számára természetesen nem csak a csoportból való továbbjutás a cél, hanem a trófea begyűjtése, természetesen szép játékkal. Ezt meg is mutatták a Pana ellen, amikor azt csinált Messi amit akart. Oroszországban viszont csikorgott a gépezet (talán a hidegtől), de azt hozzá kell tenni, hogy a Rubint még nem tudta megverni a Barca. A döntetlen jónak számít a szemszögükből. A táblázatot azonban nem ők vezetik, hanem a Koppenhága. Kétszer nyertek, gólt sem kaptak, és van egy gólvágó csatáruk N´Doye. A katalánok elleni két meccs sorsdöntő lehet. A Rubin egy pontot kapart össze eddig, viszont az idő előrehaladta nekik kedvez. Hogy miért? Az orosz télben mindenkit elintéznek, a tavaly nem sikerült továbbjutás most meglehet, de cak akkor, ha úgy játszanak, mint a Barca ellen. A Panathinaikosz eddigi szereplése csalódás, 7 gólt kaptak, a védelem nagyon lyukas, elől meg csak Cissében bízhatnak, ha neki nem megy, akkor gól sem lesz. Ráadásul Gilberto Silva sem játszhat a 3. fordulóban.

1 Köbenhavn 2 2 0 0 3-0 6
2 Barcelona 2 1 1 0 6-2 4
3 Rubin Kazany 2 0 1 1 1-2 1
4 Panathinaikosz 2 0 0 2 1-7 0

Az E-csoportban régi ismerősök találkoznak. A vezető Bayernről elmondhatjuk, hogy szerencséje van, de sokat is tesznek a sikerért. A Romát úgy intézték el, hogy a vendégek hozzá sem szagoltak a meccshez, svájcban pedig hátrányból szinte az utolsó percben győztek Schweini ráadásul nagyon jó formát mutatott. A Kolozsvár jelenleg második, tavaly megverték a Romát, az éven ez nem sikerült, nagyon sokat kell tenni egy esetleges továbbjutásért, leginkább úgy kellene játszani, mint a Basel ellen, persze csak ha ahgyják őket. A Roma 16-ba jutása nem lehet kérdéses, ha azt nyújtják, amit tudnak. A Csefere ellen már láttunk erre halvány jeleket. A Basel szimpatikus, főleg otthon, idegenben viszont félénk. Frei szép gólja mindenesetre emlékezetes marad.

1 Bayern 2 2 0 0 4-1 6
2 Kolozsvár 2 1 0 1 3-3 3
3 Roma 2 1 0 1 2-3 3
4 Basel 2 0 0 2 2-4 0

Jó kis négyes alakult ki az F-csoportban. Főleg a Chelsea számára. Az éven eddig lehengerlően játszanak, a Zsolna ellen (azért is magyarul írom) nem lehetett kérdés a győzelem, otthon meg egyenesen kötelező. Két meccs, 6 pont, eddig könnyed játék. A Spartak Moskva nem kapott még gólt. Sőt, 6 pontjuk is van már. A franciák ellen mondhatni óriási szerencsével nyertek, a szlovák gárdát meg lazán elintézték. Ősszejöhet a továbbjutás. A Marseille ezéven százezer helyzetből egyszer ha betalál, ezért is áll a harmadik helyen 0 ponttal és 0 lőtt góllal. Gyakoroljátok a kapurarúgást Deschamps mester! A Zsolna eljött szétnézni. Mondhatni debreceni szinten fociznak, a hátsó alakzat gyakran bizonytalan, mondhatni rutintalan, a támadósor viszont nagyon is aktív, sokszor lőnek kapura, de az említett rutintalanság itt is kiütközik. A 4. hely garantált.

1 Chelsea 2 2 0 0 6-1 6
2 Spartak Moskva 2 2 0 0 4-0 6
3 Marseille 2 0 0 2 0-3 0
4 Zsolna 2 0 0 2 1-7 0

A legerősebb kvartett a G. A Real Madrid olyan Murinnyó stílusban betonvédelemmel és kreatív, gyors támadójátékkal abszolválja a meccseket. Az AC Milan játéka nagyon hullámzó. Az Ajax ellen is az egyik félidőben gyorsan, pontosan játszott, a másikban lassan, unalmasan passzolgatott. Az igazi megmérettetés majd a Madrid ellen jön. Az Ajax fiatalos, lendületes csapat, de semmi több. Stekelenburg óriási formában van, igazából a csatárok is, csak a középpályáról nem érkezik a segítség. Ebből nem lesz így továbblépés. Az Auxerre meglepetésre került be, itt meg is mutatta, hogy nem képes semmi különlegesre.

1 Real Madrid 2 2 0 0 3-0 6
2 Milan 2 1 1 0 3-1 4
3 Ajax 2 0 1 1 1-3 1
4 Auxerre 2 0 0 2 0-3 0

Az utolsó csoportban találjuk az Arsenalt, amely már most megmutatta, ki az úr a csoportban. Hogy ne legyen kétsége senkinek ki a biztos továbbjutó, hintettek egy hatost a Bragának, ez meglepetés, és lőttek hármat Belgrádban, ahol nagyon nehéz nyerni. A második a Sahtar, a braziljai viszik a szekeret, mint a Braga ellen, a 6 pont megnyugtató. A Partizan vendégként nem lehet veszélyes, otthon meg egyenesen harapniuk kéne, az Arsenal ellen ez nem volt lehetséges, a másik kettő ellen összejöhet a győzelem, de a továbbjutás messze van. A Braga reményekkel érkezhetett ide, de nagyot csalódhatott. Lehet rekordot akar dönteni, ugyanis a gólaránya -9 két meccsen, otthon is hármat kaptak, sahtari brazilok verték meg a bragai brazilokat. Ilyen produkcióval nincs esély még a győzelemre sem.

1 Arsenal 2 2 0 0 9-1 6
2 Sahtar 2 2 0 0 4-0 6
3 Partizan 2 0 0 2 1-4 0
4 Braga 2 0 0 2 0-9 0

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://totalisfutball.blog.hu/api/trackback/id/tr392335407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása